Η ομάδα / Συνεργάτες

Παρακάτω μπορείτε να περιηγηθείτε στα βιογραφικά των συνεργατών-ειδικών επιστημόνων του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα». Κείμενά τους φιλοξενούνται στις επιμέρους ενότητες της ιστοσελίδας syntagmawatch.gr με στόχο την ενίσχυση της πολιτειακής γνώσης των πολιτών.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Η πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» αποτελεί προϊόν δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ μιας βασικής ομάδας επιμέλειας και συντονισμού των δράσεων του έργου και ενός ευρέος δικτύου ειδικών επιστημόνων, εξειδικευμένων σε θέματα Συντάγματος, θεσμών και Δημοκρατίας, που περιλαμβάνει περισσότερα από 40 άτομα.

Η βασική Oμάδα Έργου, που επιμελείται τη συνολική πορεία του προγράμματος, συγκροτείται από τα παρακάτω άτομα:

Kamarioti-CV-profile-syntagma-watch

Καμαριώτη Άννυ

Διεθνολόγος

Συντονίστρια της Ομάδας Έργου

Η Μαίρη Πίζγα στον εκδοτικό χώρο έχει εργαστεί ως επιμελήτρια και διορθώτρια κειμένων, και ως συγγραφέας άρθρων σε μηνιαίο περιοδικό με θέματα ιστορίας.

Πίζγα Μαίρη

Ιστορικός-Αρχαιολόγος

Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης Έργου

veatriki-giannoglou-800x800-1

Γιαννόγλου Βεατρίκη

Πολιτικός Επιστήμονας

Υπεύθυνη Γραμματειακής Υποστήριξης Έργου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δικτύωσης, Πολυμέσων, Δημοσιογραφικής Επιμέλειας Περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος

Καραδημητρίου Αχιλλέας

Δρ. Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Δημοσιογράφος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δικτύωσης, Πολυμέσων, Δημοσιογραφικής Επιμέλειας Περιεχομένου

antonis-rapanakis-800x800-1

Ραπανάκης Αντώνης

Πολιτικός Επιστήμονας

Γενικός Υπεύθυνος Περιεχομένου της ιστοσελίδας

Παρακάτω ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των επιστημονικών συνεργατών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», ενώ το πλήρες βιογραφικό μπορείτε να το βρείτε επιλέγοντας τη φωτογραφία του καθενός.

Ο Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης συμμετείχε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. καθώς και στις διαδοχικές διαπραγματεύσεις για τη διαρθρωτική πολιτική, τις δημοσιονομικές προοπτικές και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ιωακειμίδης Κ. Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης είναι ομότιμος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Ως πρεσβευτής-σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη Ε.Ε., των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση, των Συνθηκών Amsterdam και Νίκαιας ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διακυβερνητική Διάσκεψη και αναπληρωματικό μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας. Συμμετείχε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Παρακάτω μπορείτε να περιηγηθείτε στα βιογραφικά ορισμένων εκ των νέων πολιτών που έχουν συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», οι απόψεις των οποίων για τη δημοκρατία, τους συνταγματικούς θεσμούς, τα δικαιώματα καθώς και για άλλα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα ευρύτερου θεσμικού ενδιαφέροντος αποτυπώνονται στην ειδική υποενότητα «Youth Views».