Search
Close this search box.

Η ομάδα / Συνεργάτες

Παρακάτω μπορείτε να περιηγηθείτε στα βιογραφικά των συνεργατών-ειδικών επιστημόνων του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα». Κείμενά τους φιλοξενούνται στις επιμέρους ενότητες της ιστοσελίδας syntagmawatch.gr με στόχο την ενίσχυση της πολιτειακής γνώσης των πολιτών.

Η πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» αποτελεί προϊόν δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ μιας βασικής ομάδας επιμέλειας και συντονισμού των δράσεων του έργου και ενός ευρέος δικτύου ειδικών επιστημόνων, εξειδικευμένων σε θέματα Συντάγματος, θεσμών και Δημοκρατίας, που περιλαμβάνει περισσότερα από 40 άτομα.

Η βασική Oμάδα Έργου, που επιμελείται τη συνολική πορεία του προγράμματος, συγκροτείται από τα παρακάτω άτομα:

Kamarioti-CV-profile-syntagma-watch

Καμαριώτη Άννυ

Διεθνολόγος

Συντονίστρια της Ομάδας Έργου

Sofia Tsourinaki

Τσουρινάκη Σοφία

Communications Officer / Social Media Manager

Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Διαχείρισης και Προώθησης

antonis-rapanakis-800x800-1

Ραπανάκης Αντώνης

Πολιτικός Επιστήμονας

Γενικός Υπεύθυνος Περιεχομένου της ιστοσελίδας

Παρακάτω ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των επιστημονικών συνεργατών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», ενώ το πλήρες βιογραφικό μπορείτε να το βρείτε επιλέγοντας τη φωτογραφία του καθενός.

Ο Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης συμμετείχε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. καθώς και στις διαδοχικές διαπραγματεύσεις για τη διαρθρωτική πολιτική, τις δημοσιονομικές προοπτικές και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ιωακειμίδης Κ. Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης είναι ομότιμος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Ως πρεσβευτής-σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη Ε.Ε., των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση, των Συνθηκών Amsterdam και Νίκαιας ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διακυβερνητική Διάσκεψη και αναπληρωματικό μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας. Συμμετείχε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Φουντεδάκη Αικατερίνη

Φουντεδάκη Αικατερίνη

Η Αικατερίνη Φουντεδάκη εισάχθηκε πρώτη σε σειρά επιτυχίας και αποφοίτησε πρώτη από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Απέκτησε τον τίτλο της διδάκτορα Νομικής σε ηλικία 25 ετών. Διορίστηκε σε θέση λέκτορα Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 1999 και είναι Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας από το Μάρτιο του 2013. Τα κυριότερα επιστημονικά πεδία συγγραφικής και ερευνητικής της δραστηριότητας είναι το Ιατρικό δίκαιο και η επαγγελματική ευθύνη, η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, το δίκαιο της αποζημίωσης, η προστασία της προσωπικότητας, η βιοηθική, και το Οικογενειακό δίκαιο (με έμφαση στις σχέσεις γονέων και παιδιών), τα οποία επίσης διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης διδάσκει επί πολλά χρόνια Εμπράγματο δίκαιο, Γενικές Αρχές του Αστικού δικαίου, Δίκαιο της Δικαιοπραξίας και Σύνθεση Αστικού δικαίου. Έχει 102 δημοσιεύσεις με περισσότερες από 1.000 ετεροαναφορές και περισσότερες από 100 συμμετοχές σε συνέδρια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις νομικού και διεπιστημονικού χαρακτήρα. Έχει λάβει μέρος σε 8 νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παρακάτω μπορείτε να περιηγηθείτε στα βιογραφικά ορισμένων εκ των νέων πολιτών που έχουν συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», οι απόψεις των οποίων για τη δημοκρατία, τους συνταγματικούς θεσμούς, τα δικαιώματα καθώς και για άλλα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα ευρύτερου θεσμικού ενδιαφέροντος αποτυπώνονται στην ειδική υποενότητα «Youth Views».

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.