Συγγραφέας

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνα – Μαρία

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2010 - 2014), καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης «Εγκληματολογία» του ιδίου Πανεπιστημίου (2014 - 2016). Από τον Φεβρουάριο 2018 έχει δημιουργήσει το project “The Street Art Project”, το οποίο αφορά την επιστημονική καταγραφή και μελέτη της Street Art στην Αθήνα.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Κωνσταντίνα – Μαρία Κωνσταντίνου: Από το 2016 και μέχρι σήμερα απασχολείται εθελοντικά ως κειμενογράφος: wesolomon.com (Απρίλιος 2017 – Αύγουστος 2019), socialpolicy.gr (Μάρτιος 2018 – Σεπτέμβριος 2018) και crimetimes.gr (Μάρτιος 2018 – έως σήμερα) στις στήλες πολιτιστικών και κοινωνικών θεμάτων.

Πλήρες Βιογραφικό

Μέλος Ομάδας Youth Views: Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1991. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2010 – 2014), καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης «Εγκληματολογία» του ιδίου Πανεπιστημίου (2014 – 2016). Η διπλωματική εργασία της είχε ως θέμα την «Ερμηνεία της θεωρίας της πολιτισμικής σύγκρουσης για τα εγκλήματα μίσους και η σύγχρονη ελληνική νομοθεσία» με επιβλέπουσα την καθηγήτρια κ. Έφη Λαμπροπούλου.  Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας (2014) στον Τομέα Εξερεύνησης Πόρων (και Οικονομικής Διαχείρισης) – Δημιουργίας Περιεχομένου στα Social Media. Από το 2016 και μέχρι σήμερα απασχολείται εθελοντικά ως κειμενογράφος: wesolomon.com (Απρίλιος 2017 – Αύγουστος 2019), socialpolicy.gr (Μάρτιος 2018 – Σεπτέμβριος 2018) και crimetimes.gr (Μάρτιος 2018 – έως σήμερα) στις στήλες πολιτιστικών και κοινωνικών θεμάτων.

Επιστημονικά και μη άρθρα / κείμενα έχουν αναδημοσιευθεί από το pressenza.com, το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο. Από τον Φεβρουάριο 2018 έχει δημιουργήσει το project “The Street Art Project”, το οποίο αφορά την επιστημονική καταγραφή και μελέτη της Street Art στην Αθήνα και τη διαφορά της από το Graffiti και τον βανδαλισμό που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος και χορηγό επικοινωνίας το socialpolicy.gr. Ακόμη, έχει εργαστεί ως Κοινωνική Ερευνήτρια στην “The Nielsen Company” στον τομέα Ερευνών Αγοράς (Ιούλιος – Νοέμβριος 2018).

Παράλληλα, ασχολείται με την εθελοντική διδασκαλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου (Σεπτέμβριος 2019 – Μάϊος 2020) αλλά και με τη Φωτογραφία ενεργά από το 2017 και μετά, με φωτογραφικές καλύψεις εκδηλώσεων και γνωστών φεστιβάλ στην Αθήνα. Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει κατά μέσο όρο 60 σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και εκπαιδευτικά – βιωματικά εργαστήρια όπως τα εκπαιδευτικά σεμινάρια “C.O.N.T.A.C.T” της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Ρητορική του Μίσους και τα Ρατσιστικά εγκλήματα (20 – 23 Ιουλίου 2016), εκπαιδευτικά σεμινάρια “Academy of Ambassadors” της “Science Communication – SciCo” για τις Δεξιότητες και την Επικοινωνία της Επιστήμης (Ιανουάριος – Μάρτιος 2018).

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.