Συγγραφέας

Παπαστυλιανός Χρήστος

Ο Χρήστος Παπαστυλιανός είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει διδάξει ως εντεταλμένος διδάσκων στο Α.Π.Θ [Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης], το Πανεπιστήμιο Κρήτης [Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών], το ΕΚΠΑ [Τμήμα Νομικής] και το Πάντειο Πανεπιστήμιο [Τμήμα Γενικού Δικαίου]. Τα πρόσφατα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν ζητήματα σχετικά με την ελληνική συνταγματική ιστορία, την ιθαγένεια, την ιδιότητα του πολίτη, τα δικαιώματα των αλλοδαπών και τις συνταγματικές πτυχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Ο Παπαστυλιανός Χρήστος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Χρήστος Παπαστυλιανός είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, έλαβε το διδακτορικό του από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο [Φλωρεντία] με θέμα της διδακτορικής διατριβής « Η Ελευθερία της έκφρασης και η Δημόσια Τάξη: Οι αντιδράσεις των ακροατών στο περιεχόμενο του λόγου ως κριτήριο περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης».

Έχει διδάξει ως εντεταλμένος διδάσκων στο Α.Π.Θ [Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης], το Πανεπιστήμιο Κρήτης [Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών], το ΕΚΠΑ [Τμήμα Νομικής] και το Πάντειο Πανεπιστήμιο [Τμήμα Γενικού Δικαίου]. Τα πρόσφατα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν ζητήματα σχετικά με την ελληνική συνταγματική ιστορία, την ιθαγένεια, την ιδιότητα του πολίτη, τα δικαιώματα των αλλοδαπών και τις συνταγματικές πτυχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι συγγραφέας μιας μονογραφίας με τίτλο «Προϋποθέσεις και όρια μετεξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια διακριτή συνταγματική τάξη», Σάκκουλας, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 2008. Επίσης επιμελήθηκε με τον Χάρη Παπαχαραλάμπους το συλλογικό τόμο «Κυριαρχία, Ετερότητα, Δικαιώματα», Ευρασία, Αθήνα, 2013 και με τους Αχιλέα Αιμιλιανίδη & Κώστα Στρατηλάτη, «Η κυπριακή Δημοκρατία και το Δίκαιο της Ανάγκης, Σάκκουλας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, 2016. Επιπλέον, έχει μεταφράσει στα Ελληνικά [μαζί με την Φροσύνα Στεφοπούλου], έγραψε την εισαγωγή και επιμελήθηκε την έκδοση της μονογραφίας του Jan Werner Muller «Ο Συνταγματικός Πατριωτισμός», Παπαζήσης, Αθήνα, 2013 και έγραψε την εισαγωγή και επιμελήθηκε την έκδοση της μονογραφίας του Abbe Seyies, «Τι είναι η Τρίτη Τάξη;», Παπαζήσης, Αθήνα, 2016.