Συγγραφέας

Μπάλτα Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Μπάλτα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Πλήρες Βιογραφικό

Η Ευαγγελία Γ. Μπάλταγεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Δημόσια Οικονομικά στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Paris I – Panthéon-Sorbonne και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή το 2009 στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Ο προληπτικός έλεγχος των δημοσίων δαπανών – Από την καθιέρωση στην αμφισβήτηση», η οποία δημοσιεύθηκε την ίδια χρονιά από τις εκδόσεις Σάκκουλα.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει εκδώσει μονογραφία για τον θεσμό του δημοσίου υπολόγου (εκδ. Σάκκουλα, 2016). Έχει διδάξει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, είναι υπεύθυνη επιμέλειας της ύλης του επιστημονικού περιοδικού «Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου» και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά της καθήκοντα επικεντρώνονται στη Δημόσια Διοίκηση και τις μορφές σύγχρονης διακυβέρνησης με έμφαση στη δημοσιονομική διακυβέρνηση.

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.