Search
Close this search box.

Συγγραφέας

Νικολάου Νικόλαος

Ο Νικόλαος Νικολάου γεννήθηκε το 1993. Εισήλθε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, το 2011 και αποφοίτησε το 2016 με βαθμό 8,46. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του, έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Νικολάου Νικόλαος

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Νικολάου γεννήθηκε το 1993. Εισήλθε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, το 2011 και αποφοίτησε το 2016 με βαθμό 8,46. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του, έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2016 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας σαν εθελοντής στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής.

Έχει εργαστεί και σε επίπεδο πρακτικής άσκησης και ως ιδιώτης. Έχει γίνει δεκτός για την διενέργεια πρακτικής άσκησης στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών (Μάρτιος- Ιούνιος 2015) στη Β’3 Διεύθυνση Διμερών Οικονομικών Σχέσεων με κράτη του Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών (Αύγουστος- Δεκέμβριος 2017) με αντικείμενο την οργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου πάνω στο τομέα της ασφάλειας, ονόματι «Athens Security Symposium 2017». Επίσης, έχει πραγματοποιήσει πρακτική έρευνα και άσκηση στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Επιπλέον, στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας σε εργασία με τίτλο «Το Forum φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα».

Ακόμα, έχει εργαστεί και ως ιδιωτικός υπάλληλος σε λογιστικό γραφείο (Ιούλιος 2014- Οκτώβριος 2015) καθώς και στο εστιατόριο «Καστελόριζο» του Ομίλου «Καστελόριζο» στη Νέα Κηφισιά (Ιούλιος- Σεπτέμβριος 2017). Από τον Απρίλιο του 2019 έχει ενταχθεί στην ασφαλιστική αγορά, καθώς εργάζεται ως υπάλληλος υποστήριξης πωλήσεων και αναλυτής δεδομένων σε ασφαλιστικό πρακτορείο.

Επιπλέον, είναι συνεργάτης- αρθρογράφος στα περιοδικά «Στρατιωτική Ιστορία» των Εκδόσεων Γκοβόστη και «Άμυνα και Διπλωματία» της Expansion Consulting Solutions από τον Μάρτιο του 2018, καθώς και blogger στη διαδικτυακή ελληνική έκδοση της εφημερίδας Huffington Post από τον Ιανουάριο του 2018. Από τον Ιανουάριο του 2019 έχει δικό του blog στον εξής σύνδεσμο: https://internationalaffairsanalysis.blogspot.com/

Αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα για θέματα διεθνούς πολιτικής και ασφάλειας, ιστορίας, οικονομίας και άλλα. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Στρατιωτική Ιστορία» και «Άμυνα και Διπλωματία» στη Huffington Post, στον ιστότοπο Hellas Journal του κ. Μιχάλη Ιγνατίου, στον ιστότοπο slpress του κ. Λυγερού Σταύρου, στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ αναμένονται και νέες δημοσιεύσεις.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας από τα πανεπιστήμια του Duke και του Yale και μαθήματα Social Media Marketing/Branding από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  το πανεπιστήμιο του Reading και την Google Digital Academy. Γι’ αυτά τα μαθήματα, κατέχει και τα πιστοποιητικά περαίωσης. Ακόμα, κατέχει και βεβαίωση παιδαγωγικής επάρκειας στην Ιστορία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι συνεργάσιμος μέσα από την εργασία του, του αρέσει να προσφέρει όπου μπορεί τη βοήθεια και τις συμβουλές του, ενώ είναι και ιδιαίτερα κοινωνικός, αφού επιθυμεί να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να συνεργάζεται μαζί τους.

Επιπρόσθετα, ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας « Κέντρο Ανατολικών Σπουδών» του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και της ομάδας «Γεωπολιτικού Ρίσκου» του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε συνέδρια ως εισηγητής για ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Μιλάει άριστα αγγλικά, ενώ τελειοποιεί τα γαλλικά του. Ακόμα, είναι κάτοχος διπλώματος Η/Υ ECDL Advanced.

Έχει διακριθεί και ως αθλητής. Πιο συγκεκριμένα, έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) στους Παναττικούς Κολυμβητικούς Αγώνες (2004), τη δεύτερη θέση στους Παμβαλκανικούς Αγώνες στο χόκεϋ επί χόρτου με την εθνική Ελλάδος (2009) και την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο χόκεϋ επί χόρτου με τη εθνική Ελλάδος (2009).

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.