Συγγραφέας

Καραβοκύρης Γιώργος

Ο Γιώργος Καραβοκύρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο συνταγματικό δίκαιο, το δημόσιο δίκαιο και τη θεωρία του δικαίου.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Γιώργου Καραβοκύρη επικεντρώνονται στο συνταγματικό δίκαιο, το δημόσιο δίκαιο και τη θεωρία του δικαίου. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πλήρες Βιογραφικό

O Γιώργος Καραβοκύρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «L’autonomie de la personne en droit public français» (εκδ. Bruylant, 2013).

Η δεύτερη μονογραφία του, με τίτλο «Το Σύνταγμα και η κρίση. Από το δίκαιο της ανάγκης στην αναγκαιότητα του δικαίου (Κριτική, 2014, στη σειρά Πολιτεία-Σύνταγμα-Ευρώπη του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου)», τιμήθηκε το 2017 με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο συνταγματικό δίκαιο, το δημόσιο δίκαιο και τη θεωρία του δικαίου. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.