Συγγραφέας

Καϊδατζής Ακρίτας

Ο Ακρίτας Καϊδατζής είναι Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο και Συνταγματική Ιστορία στη Νομική Σχολή και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, καθώς και ως ειδικός επιστήμονας στο Α.Σ.Ε.Π.
Ο Ακρίτας Καϊδατζής είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Ακρίτας Καϊδατζής είναι Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο και Συνταγματική Ιστορία στη Νομική Σχολή και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη (1999) και διδακτορικό στο Συνταγματικό Δίκαιο (2005). Έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ευρωπαϊκή Νομική Πράξη από το Πανεπιστήμιο του Αννοβέρου (1998).

Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, καθώς και ως ειδικός επιστήμονας στο Α.Σ.Ε.Π. Κυκλοφορούν, από τις εκδόσεις Σάκκουλα, τα βιβλία του «Συνταγματικοί περιορισμοί των ιδιωτικοποιήσεων» (2006) και «Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων στην Ελλάδα 1844-1935» (2016), και από τις εκδόσεις Παπαζήση, σε μετάφρασή του, το βιβλίο του Mark Tushnet, «Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων» (2013).