Συγγραφέας

Μαντζούτσος Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος είναι δικηγόρος, Δρ. Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος είναι δικηγόρος, Δρ. Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος είναι δικηγόρος, Δρ. Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών (2005) και έλαβα ΜΔΕ στο Δημόσιο Δίκαιο (ΕΚΠΑ, 2007) και στο Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο (Bordeaux IV, 2008).

Διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής στη Νομική Σχολή του Harvard (2009). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα στην Ινδία (2006) και τη Χιλή (2007). Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες (Ισότητα και Εκπαίδευση: Το Δικαίωμα Ίσης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 2008, Πολιτικά Δικαιώματα και Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ΙΜΔΑ – Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα 2009) και πλήθος επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά.

Υπήρξε δημιουργός της ιστοσελίδας της ΕΑΝΔΑ (www.eanda.gr) και γενικός διαχειριστής (2006-2012).

Έχει επιμεληθεί, σε συνεργασία με τη Μαρία Αγγελή, τον Γιώργο Ανδρονιάδη, τον Γιώργο Αργυρόπουλο, το Νίκο Διαμαντόπουλο και τον Βενιαμίν Μπατή, πονήματα για το μαχόμενο και το νέο δικηγόρο (διατίθενται ελεύθερα), μεταξύ των οποίων:

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ (2015-2016)· θέση από την οποία υπέβαλε την παραίτησή του, ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας απέναντι στη συνέχιση της πολύμηνης αποχής ακόμα και μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου.

Σήμερα είναι Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.