Συγγραφέας

Χρήστου Βασιλική

Η Βασιλική Χρήστου είναι διδάκτωρ του συνταγματικού δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης με υποτροφία της DAAD και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία του δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει συνταγματικό δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Η Βασιλική Χρήστου είναι διδάκτωρ του συνταγματικού δικαίου

Πλήρες Βιογραφικό

Η Βασιλική Χρήστου είναι διδάκτωρ του συνταγματικού δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης με υποτροφία της DAAD. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία του δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει συνταγματικό δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. 

Πρόσφατα επισκέφτηκε ως ερευνήτρια το Πανεπιστήμιο του Cambridge, Wolfson College, όπου εκπόνησε μελέτη γύρω από το Brexit, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη Μεγάλη Βρετανία από το 1997. Άλλα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι η ελευθερία της έκφρασης, ο ιδιωτικός βίος, το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα, η διάκριση των εξουσιών, το σύστημα διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το συγκριτικό συνταγματικό δίκαιο (με έμφαση στις ΗΠΑ και στη Γερμανία).