Συγγραφέας

Ιωαννίδης Φ. Γιάννης

Ο Γιάννης Φ. Ιωαννίδης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ειδίκευση σε υποθέσεις δημοσίου και ποινικού δικαίου. Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και από το Φεβρουάριο του 2011 έως και τον Ιούλιο του 2012 ήταν Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και συμμετέχει στο Συμβουλευτικό όργανο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Γιάννης Φ. Ιωαννίδης: Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Γιάννης Φ. Ιωαννίδης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ειδίκευση σε υποθέσεις δημοσίου και ποινικού δικαίου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και κατάγεται από την Κρήτη.  Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I Panthéon- Sorbonne), στο δημόσιο δίκαιο, με κατεύθυνση συνταγματικό δίκαιο και ατομικές ελευθερίες.

Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και από το Φεβρουάριο του 2011 έως και τον Ιούλιο του 2012 ήταν Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Είναι Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και συμμετέχει στο Συμβουλευτικό όργανο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Υπήρξε υπεύθυνος Γραφείου Νομικής Στήριξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα, Γραμματέας Δ.Σ. του “Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων” και μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στην Αθήνα.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και τον ημερήσιο Τύπο, καθώς και τη μονογραφία «Les privations de liberté au nom de l’ordre public» (Οι στερήσεις της ελευθερίας στο όνομα της δημόσιας τάξης). 

Έχει συμμετάσχει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφώσεων ως εισηγητής σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετανάστευσης, διοικητικής μεταρρύθμισης και αποκέντρωσης, ενώ κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε μέρος, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, σε Συμβούλια Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε Διασκέψεις Διεθνών Οργανισμών.