Συγγραφέας

Μάρκου Έλενα

Η Έλενα Μάρκου είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Μάρκου Έλενα

Πλήρες Βιογραφικό

Η Έλενα Μάρκου έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διεθνή και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ). Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργάσθηκε ως δικηγόρος. Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε υποθέσεις προσωπικής ασφάλειας, προσωπικής ελευθερίας καθώς και δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων. Έχει εκπροσωπήσει τον Συνήγορο του Πολίτη σε ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα, σε επιτροπές της Βουλής, σε ομάδες εργασίας υπουργείων και σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Έχει διατελέσει συντονίστρια της ομάδας του Συνηγόρου του Πολίτη ως Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης των Βασανιστηρίων, τον οποίο και εκπροσώπησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε επιτροπές του ΟΗΕ.

Την περίοδο 2016-2019 διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε θέματα, μεταξύ άλλων, προστασίας των δικαιωμάτων των κρατουμένων, εναλλακτικών της κράτησης μέτρων, διαφάνειας και λογοδοσίας του προσωπικού των φυλακών και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης. Από το 2019 εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων ως σύμβουλος σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Έλενα Μάρκου είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.