Συγγραφέας

Χριστόπουλος Δημήτρης

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2003 ως το 2011 διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (www.hlhr.gr) και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (www.kemo.gr). Το 2016 εκλέχθηκε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (www.fidh.org) με έδρα το Παρίσι.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος (Αθήνα, 1969) έχει σπουδές νομικής, πολιτικών επιστημών και φιλοσοφίας σε Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο. Είναι  καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται στο χώρο της θεωρίας των δικαιωμάτων, του δικαίου και του κράτους σε συγκριτική και εφαρμοσμένη προοπτική, με έμφαση στα ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών, ιδιότητας του πολίτη και στη θεματική της λογοκρισίας.

Από το 2003 ως το 2011 διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (www.hlhr.gr) και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (www.kemo.gr). Το 2016 εκλέχθηκε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (www.fidh.org) με έδρα το Παρίσι. 

Γράφει συχνά στο διεθνή και ελληνικό Τύπο για τα ζητήματα του ενδιαφέροντός του. Αναλυτικά η εργοβιογραφία του είναι διαθέσιμη στο www.dimitrischristopoulos.gr