Συγγραφέας

Κουρούπης Κωνσταντίνος

Ο Κουρούπης Κωνσταντίνος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, στην Κύπρο. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα άπτονται του ευρωπαϊκού δικαίου και του δικαίου προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Ο Κουρούπης Κωνσταντίνος είναι συγγραφέας βιβλίου και εγχειριδίων σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και αρθρογραφεί σε νομικά περιοδικά και αναγνωρισμένα έντυπα μέσα για συναφή ζητήματα στον τομέα του ευρωπαϊκού δικαίου. Μελέτες του έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δικαστική συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης (Eurojust).

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Κουρούπης Κωνσταντίνος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, στην Κύπρο. Είναι απόφοιτος Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου του απενεμήθη με «άριστα» η διδακτορική του διατριβή, με τίτλο «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διαδίκτυο : η ταυτότητα του χρήστη του διαδικτύου και η προστασία της προσωπικότητάς του». Παράλληλα, είναι κάτοχος πιστοποιητικού, με «άριστα», ανώτατης παιδαγωγικής επάρκειας από τη Σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα άπτονται του ευρωπαϊκού δικαίου και του δικαίου προστασίας προσωπικών δεδομένων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα διεθνή συνέδρια και ημερίδες, με κύριο επιστημονικό θέμα την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, σχετικά με πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ έχει διατελέσει και αξιολογητής σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών δράσεων υπό την αιγίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι συγγραφέας βιβλίου και εγχειριδίων σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και αρθρογραφεί σε νομικά περιοδικά και αναγνωρισμένα έντυπα μέσα για συναφή ζητήματα στον τομέα του ευρωπαϊκού δικαίου. Μελέτες του έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δικαστική συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης (Eurojust). Τέλος, είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνος του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Frederick με την επίσημη υποστήριξη φορέων του διεθνούς οργανισμού (Frederick Model United Nations-FREDMUN).