Συγγραφέας

Παπαγεωργίου Θ. Μιχάλης

Ο Μιχάλης Θ. Παπαγεωργίου είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίων Αθηνών, με ειδίκευση στο Συνταγματικό & Διοικητικό Δίκαιο, καθώς και Visiting Research Fellow - V.Scholar PhD Researcher στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Wolfson College - Faculty of Law), όπου μετεκπαιδεύτηκε και πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της διδακτορικής του έρευνας και συγγραφής από το 2016 έως το 2020.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Παπαγεωργίου Θ. Μιχάλης: Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Ρόδο με παρουσία στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας και Πειραιά καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Θ. Παπαγεωργίου είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίων Αθηνών, με ειδίκευση στο Συνταγματικό & Διοικητικό Δίκαιο, καθώς και Visiting Research Fellow – V.Scholar PhD Researcher στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Wolfson College – Faculty of Law), όπου μετεκπαιδεύτηκε και πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της διδακτορικής του έρευνας και συγγραφής από το 2016 έως το 2020.

Κατά τη διάρκεια της διδακτορικής ερευνητικής του παρουσίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge παρακολούθησε δύο ακαδημαϊκές περιόδους (2016-2017 και 2017-2018) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της οικείας Νομικής Σχολής (Faculty of Law) στα πεδία: του Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος και του Διεθνούς Δικαίου των Επενδύσεων.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 20 εκτενείς μελέτες και άρθρα στο φάσμα του Δημοσίου Δικαίου σε έγκριτα νομικά περιοδικά, μία Μονογραφία γύρω από το Δίκαιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και την αρχή της «Εναρμονισμένης Ενσωμάτωσης» στο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε Μεταπτυχιακά, Ερευνητικά και Επιμορφωτικά Προγράμματα Νομικών Σχολών, Ερευνητικών Ινστιτούτων και Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Cambridge University/Wolfson College), όπως και σε πανελλήνια νομικά Συνέδρια και Ημερίδες.

Το φθινόπωρο του 2019 ορίστηκε Επιστημονικός Σύμβουλος – Ειδικός Συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τη Θ΄ Αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έχει ενταχθεί στο Κύριο Διδακτικό Προσωπικό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και στο Μητρώο Εισηγητών της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2021 συμμετείχε ως Τακτικό Μέλος στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο της Μετάπτωσης του Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο και από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2021 ως Τακτικό Μέλος στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου της προστασίας των Δασών και της περαιτέρω διαφύλαξης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων κατά την κατάρτιση των Δασικών Χαρτών.

Το Νοέμβριο του 2021 έγινε δεκτός ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίων Αθηνών, με ιδιαίτερο αντικείμενο τον Εφαρμοσμένο Συνταγματισμό και τη Ρυθμιστική Διοικητική Διακυβέρνηση και διδάσκει ως Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσιες Πολιτικές» της ίδιας Σχολής.

Παράλληλα, την ίδια ακαδημαϊκή περίοδο (2021-2022) προσλήφθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης (Διδάσκων Π.Δ. 407/1980) στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στον Τομέα του Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, διδάσκοντας Διοικητικό Δίκαιο, Διοικητική Δικονομία και Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο.

Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. έχει λάβει επί τρία (3) συναπτά έτη Βραβεία Πρωτεύσαντα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) (2008-2011).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LLM) Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης (2015), με βαθμό Άριστα (με ειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο) της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και Διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) Δημοσίου Δικαίου (2020) επίσης με βαθμό Άριστα (με ειδίκευση στο Συνταγματικό και στο Διοικητικό Δίκαιο και δη στο Δίκαιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης) της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α..

Είναι μέλος στις Επιστημονικές Ενώσεις: α) Ελληνική Εταιρεία Δικαίου Περιβάλλοντος, β) Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου, γ) Παρατηρητήριο Συνταγματικών Εξελίξεων του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θ. & Δ. Τσάτσου -“Syntagma Watch”, δ) Cambridge Union Society.

Συνεργάζεται με νησιωτικούς Δήμους και εταιρείες Ο.Τ.Α., με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, με κοινωνικο-ασφαλιστικά Ν.Π.Δ.Δ. και με εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα των Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ελλάδα είτε ως Επιστημονικός/Ειδικός Συνεργάτης, είτε ως Νομικός Σύμβουλος, ιδίως στους τομείς της Διοικητικής Διακυβέρνησης, του Δικαίου της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των Διοικητικών Συμβάσεων.

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.