Συγγραφέας

Σωτηρόπουλος Βασίλης

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά και έλαβε μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι μάχιμος δικηγόρος και ασχολείται με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, διαφάνειας, πνευματικής ιδιοκτησίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Αναλύσεις

Προστασία δεδομένων των μαθητών: Απαλλαγή από θρησκευτικά και αναγραφή της διαγωγής

Τον Ιούνιο του 2020, το Υπουργείο Παιδείας έφερε στην Βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που αντί να περιλαμβάνει διάταξη για τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, επέβαλε την αναγραφή της διαγωγής των μαθητών στα απολυτήρια. Μια αναχρονιστική πολιτική απόφαση, καθώς τρία χρόνια πριν, με τον Ν.4485/2017 η διαγωγή είχε απαγορευθεί να σημειώνεται επί των απολυτηρίων και των άλλων πιστοποιητικών σπουδών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά την απόφαση 32/200 της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων (7.9.2020) το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων φαίνεται να εξετάζει την συμμόρφωσή του ως προς το θέμα της διαγραφής της διαγωγής από τα απολυτήρια, αλλά ως προς το θέμα της απαλλαγής των θρησκευτικών υποστηρίζει ότι έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

09/09/2020

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Σωτηρόπουλος Βασίλης: Είναι μάχιμος δικηγόρος και ασχολείται με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, διαφάνειας, πνευματικής ιδιοκτησίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε  το 1978 στην Αθήνα, όπου σπούδασε  Νομικά και έλαβε μεταπτυχιακό  στο Δημόσιο Δίκαιο.

Είναι μάχιμος δικηγόρος και ασχολείται με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, διαφάνειας, πνευματικής ιδιοκτησίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ήταν συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων, εκλεγμένος το δημοτικό συμβούλιο. Από το 2005 γράφει στο ιστολόγιο E-Lawyer. Εκπροσωπεί συχνά ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας στα δικαστήρια σε υποθέσεις ταυτότητας φύλου και σεβασμού της αξιοπρέπειας.

Ως τον Μάρτιο του 2019 ήταν Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής.