Συγγραφέας

Ιωαννίδης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Ιωαννίδης είναι senior research fellow στο Ινστιτούτο Max Planck Συγκριτικού Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου της Χαϊδελβέργης. Έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (2016/2017) και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (έως σήμερα). Η έρευνα και η διδασκαλία του επικεντρώνονται στο συγκριτικό και ενωσιακό συνταγματικό δίκαιο καθώς και στο δημόσιο οικονομικό δίκαιο, σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο.

Άρθρα στην κατηγορία: Trending

Άρθρα στην κατηγορία: Θέσε το ερώτημά σου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις

Άρθρα στην κατηγορία: Το Σύνταγμά μου

Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις
Μιχάλης Ιωαννίδης: Senior research fellow στο Ινστιτούτο Max Planck Συγκριτικού Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου της Χαϊδελβέργης

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Ιωαννίδης είναι senior research fellow στο Ινστιτούτο Max Planck Συγκριτικού Δημοσίου και  Διεθνούς Δικαίου της Χαϊδελβέργης.

Το 2005 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα και συνέχισε τις σπουδές του αρχικά στη Χαϊδελβέργη (LL.M., 2007) και στη συνέχεια στο Cambridge (LL.M., 2008). Το 2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή υπό την εποπτεία του καθηγητή Armin von Bogdandy (summa cum laude, Ινστιτούτο Max Planck/Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης). Είναι, επίσης, απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016).

Έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (2016/2017) και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (έως σήμερα). Η έρευνα και η διδασκαλία του επικεντρώνονται στο συγκριτικό και ενωσιακό συνταγματικό δίκαιο καθώς και στο δημόσιο οικονομικό δίκαιο, σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο.