Νέα κυκλοφορία: e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ | Τεύχος 8 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023)

Διαβάστε το όγδοο τεύχος (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023) του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Το όγδοο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
μόλις κυκλοφόρησε.

Τεύχος 8 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023)

ISSN: 2732-9666
Σελ.: 117
Έτος κυκλοφορίας: 2023

Το όγδοο τεύχος του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ανοίγει με ένα πλούσιο αφιέρωμα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Την εισαγωγή στο θέμα από τον Ξ. Κοντιάδη ακολουθούν οι παρεμβάσεις των Α. Οικονόμου και Α. Τσεβά, με αντικείμενο τις αρμοδιότητες, την ανεξαρτησία και τις προοπτικές της Αρχής.

Στην ενότητα των Μελετών, ο Π. Μαντζούφας πραγματεύεται τον συνταγματικό λόγο στην περίοδο των κρίσεων, η Β. Χρήστου τις πολιτειακές παραστάσεις του Όθωνα πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Χ. Πέτρου τη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (νυν ΡΑΑΕΥ) και η Ε. Κουλουμπίνη τη σύζευξη εθνικής και ενωσιακής έννομης τάξης στη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Λ. Σαπλαούρας σχολιάζει την απόφαση Μάργαρη κατά Ελλάδας (ΕΔΔΑ, 20.06.2023), ενώ στις Βιβλιοπαρουσιάσεις ο Γ. Καραβοκύρης γράφει για το τελευταίο βιβλίο του Ξ. Κοντιάδη, Δώδεκα Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου (Παπαζήσης, 2023) και ο Γ. Γκότσης για το έργο των B. Custers/Ε. Fosch-Villaronga (eds), Law and Artificial Intelligence: Regulating AI and Applying AI in Legal Practice, (Information Technology and Law Series, Vol. 35). Στο τεύχος θα βρείτε, όπως πάντα, το Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό μας Χρονικό από τον Θ. Ξηρό.

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς και αναμένουμε τις συμβολές σας για το τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2023, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

«Αθηναίοι» και «Σπαρτιάτες»: Η ασπίδα των δικαιωμάτων τον καιρό της πανδημίας (Μέρος Α΄)

Τα ατομικά δικαιώματα που κατοχυρώνει το Σύνταγμα προσφέρουν τελικά την εγγύηση προστασίας που νομίζαμε; Τα μέτρα του κορωνοϊού φαίνεται να αποτελούν έμπρακτη διάψευση του χαρακτήρα των δικαιωμάτων ως ασπίδας προστασίας μας, ικανής να αποκρούσει την προσβολή τους. Είναι ο φόβος αυτός βάσιμος;

Περισσότερα

Δημοκρατία & Δημοκρατική Αρχή / Δεκάλεπτα Μαθήματα για το Σύνταγμα (20ο video-podcast)

Στο 20ο Βίντεο-Μάθημα της ειδικής εκπαιδευτικής ενότητας Δεκάλεπτα Μαθήματα για το Σύνταγμα, ο Κώστας Χρυσόγονος αναλύει τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αρχής. Περιγράφει την ιστορική εξέλιξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.