Close this search box.

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση “Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα”

Το ΚΕΣΔ - Ίδρυμα Θ. & Δ. Τσάτσου, σε συνεργασία με τη «Νόμος+Φύση», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα», την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 (18:00-20:30) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Στο φόντο των εκτεταμένων πυρκαγιών και των καταστροφικών πλημμυρών στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Εμμανουέλα Δούση (Καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ΕΚΠΑ), η Μαρία Καραμανώφ (Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ΣτΕ), ο Κώστας Καρτάλης (Καθηγητής ΕΚΠΑ), ο Γιώργος Μπάλιας (Αναπληρωτής Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και ο Σταύρος Μπένος (Πρόεδρος του Διαζώματος, πρώην Υπουργός) συζητούν για την προληπτική διαχείριση των φυσικών καταστροφών, τις προκλήσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, αλλά και τον ρόλο της διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση αυτών. Ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ & Γραμματέας ΔΣ του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, Γιάννης Τασόπουλος, θα ανοίξει την εκδήλωση με μία σύντομη εισαγωγή. Συντονίζει ο Πρόεδρος ΑΠΔΠΧ και Επ. Πρόεδρος ΣτΕ, Κώστας Μενουδάκος.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Πληροφορίες: Όλγα Κελεσίδου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103623506, εσωτ. 105
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: centre@cecl.gr

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;