Close this search box.

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση “Η ΕΣΔΑ: 70 χρόνια από την 1η κύρωσή της από την Ελλάδα (1953 -2023)”

Το ΚΕΣΔ - Ίδρυμα Θ. & Δ. Τσάτσου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συνδιοργανώνουν ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την κύρωση της ΕΣΔΑ.

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την πρώτη κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από την Ελλάδα (1953-2023), το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συνδιοργανώνουν ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 (18:00), στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (Κεντρικό κτήριο ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Γιώργος Φλωρίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης

Ευαγγελία Νίκα, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Νίκη Μαριόλη, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τ. Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, ο Δικαστής στο ΕΔΔΑ, Ιωάννης Κτιστάκις,ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιχάλης Πικραμένος και ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, π. Πρόεδρος του ΕΔΔΑ, Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, συζητούν για τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η ΕΣΔΑ στη διατήρηση και προστασία των κοινών Ευρωπαϊκών αξιών της πλουραλιστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του αδιαίρετου και οικουμενικού χαρακτήρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συντονίζει ο Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Πληροφορίες: Όλγα Κελεσίδου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103623506, εσωτ. 105

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: centre@cecl.gr

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;