Είναι οι δικαστικοί λειτουργοί υπεράνω της αλληλεγγύης;
Με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις, ο Άγγελος Στεργίου αναδεικνύει την προβληματική της νομολογιακής διαφοροποίησης των δικαστών από τους λοιπούς ασφαλισμένους.
Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;
Με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις, ο Άγγελος Στεργίου αναδεικνύει την προβληματική της νομολογιακής διαφοροποίησης των δικαστών από τους λοιπούς ασφαλισμένους.
O Γ. Α. Τασόπουλος αναλύει πώς το ζωντανό Σύνταγμα, βασισμένο στη δυναμική ερμηνεία και ανοιχτότητα του νομικού συστήματος, σχετίζεται με την αμερικανική παράδοση, συζητά τις τρεις εκδοχές του και αναδεικνύει τα όριά του στο ελληνικό πλαίσιο.
Μπορεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος να επιβάλει με διαταγή του τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ; Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης απαντά.
Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!
It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.