Αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια
Η Ελένη Δ. Τζελέπη κάνει μια αναδρομή στη διαδικασία και την αρμοδιότητα καθορισμού των εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση.
Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;
Η Ελένη Δ. Τζελέπη κάνει μια αναδρομή στη διαδικασία και την αρμοδιότητα καθορισμού των εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση.
Ο Αναστάσιος Παυλόπουλος αναλύει τους λόγους για τους οποίους η εγκαθίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αντίκειται στο Σύνταγμα.
Ο Α. Μεταξάς σχολιάζει, με αφορμή τη συζήτηση για τη νομιμότητα ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ αλλά και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την όλως επιλεκτική πρόσληψη του ευρωπαϊκού δικαίου από την πολιτική τάξη της χώρας. Αλλά και σε σχέση με το περιεχόμενο του Συντάγματος επισημαίνει την προφανώς όχι αμελητέα κανονιστική εμβέλεια και ratio των περί αναθεώρησης διατάξεών του.
Για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Η συναίνεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή τα μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συναίνεση ή η ανάκληση της συναίνεσης ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες.
Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!
It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.