Search
Close this search box.

Νέα κυκλοφορία: Ανατροπές – Πρόοδος και αναθεωρητισμός με πρωταγωνιστή το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ιωάννης Σαρμάς

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ παρουσιάζουν, σε μορφή e-book ελεύθερης πρόσβασης, τη νέα μονογραφία του Επίτιμου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου & τ. Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά, με τίτλο «Ανατροπές – Πρόοδος και αναθεωρητισμός με πρωταγωνιστή το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών».

ISBN: 978-618-85921-9-3
Σελ.: 178
Έτος κυκλοφορίας: 2024

Στο e-book παρουσιάζονται με τη γνωστή γλαφυρή, κατανοητή και απολαυστική γραφή που διακρίνει τον συγγραφέα, τρεις πρόσφατες και πολύ σημαντικές αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που αφορούν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την άμβλωση των γυναικών και την πρόσβαση των Αφροαμερικανών στα Πανεπιστήμια. Και οι τρεις διαποτίζονται από μία κοινή αξία, την ισότητα, και αφορούν ομάδες προσώπων που περιμένουν από το δίκαιο να άρει την άνιση μεταχείριση που υφίστανται. Οι ομοφυλόφιλοι επιδιώκουν την πρόσβαση στον θεσμό του γάμου των ετεροφυλόφιλων, αναμένοντας έτσι ένα ίσο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Οι γυναίκες προσβλέπουν με την πρόσβαση στην άμβλωση να ελευθερώσουν το σώμα τους από μία κύηση που υποβαθμίζει τις συνθήκες της ζωής τους. Και οι Αφροαμερικανοί, ιστορικά καταπιεσμένοι, επιδιώκουν την πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακά ιδρύματα, ελπίζοντας ότι έτσι θα τύχουν ισότητας ευκαιριών με τους λευκούς.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Δημόσια υγεία και συναθροίσεις

Αυτό που επιτάσσουν η ιατρική επιστήμη και η κοινή λογική θα αρκούσε να είναι ορθολογικότερα διαρθρωμένο και πληρέστερα τεκμηριωμένο, ώστε να μην ανακύψουν ζητήματα συνταγματικότητας ενός περιορισμού που επί της ουσίας δεν αμφισβητείται από καμία πλευρά. Όμως οι αντιρρήσεις δεν είναι περί όνου σκιάς. Η τήρηση των συνταγματικών επιταγών ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια αλλά, εκτός των άλλων, όρο για τη διασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης.

Περισσότερα

Αναδημοσίευση: Προβλήματα κατά την άρση απορρήτου των επικοινωνιών – Συνέντευξη της Δρ. Αικατερίνας Παπανικολάου, μέλους της ΑΔΑΕ

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη (14.04.2021) της Δρ. Αικατερίνας Παπανικολάου, Μέλους της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών & Δικηγόρου, στη Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου & Δικηγόρο, Αλκμήνη Φωτιάδου, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των υποκλοπών.

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.