Search
Close this search box.

Νέα κυκλοφορία: Η καλωδιακή τηλεόραση. Νομική οριοθέτηση και συνταγματική προσέγγιση, Γιάννα Π. Κική

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ επανεκδίδουν σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννας Π. Κική, "Η καλωδιακή τηλεόραση. Νομική οριοθέτηση και συνταγματική προσέγγιση".

Επίμετρο: Έλσα Δεληγιάννη
Σελ.: 406
Έτος πρώτης κυκλοφορίας: 1993
Επανέκδοση σε e-book ελεύθερης πρόσβασης:
2023

Διανύοντας ήδη την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η τεχνολογία αναπτύσσεται πλέον με ιλιγγιώδη ρυθμό, αλλάζοντας δραματικά τους τρόπους με τους οποίους πραγματοποιείται η μαζική επικοινωνία. Έχουμε πλέον νέα δεδομένα από αυτά της δεκαετίας του 1980, εποχή της ραδιοτηλεοπτικής έκρηξης και της «Τηλεόρασης χωρίς Σύνορα», που σηματοδότησε την εκκίνηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας, με τη δορυφορική και καλωδιακή διασυνοριακή τηλεόραση στην πρώτη γραμμή, να εισβάλλουν στην καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Η εξέλιξη συνεχίζεται, στο πλαίσιο όμως αυτό, και υπό τα νέα δεδομένα, το πόνημα της Γιάννας Κική για την Καλωδιακή Τηλεόραση παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, κατέχοντας μια ξεχωριστή θέση ως σύγγραμμα αναφοράς στη βιβλιογραφία του Δικαίου της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο που πέρα από τη συνταγματική προσέγγιση της καλωδιακής τηλεόρασης, αναλύει ενδελεχώς και με μεγάλη μαεστρία το πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο της μαζικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, συνολικά. Και με την έννοια αυτή, αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε ερευνητή που θα ήθελε να εντρυφήσει στα νομικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του
e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Η συνταγματική καθημερινότητα της πανδημίας

Η ανθεκτικότητα των συνταγματικών δικαιωμάτων αποτελεί πυρήνα της ανθεκτικότητας του Συντάγματος, της δυνατότητάς του να υποδέχεται απρόβλεπτες κρίσεις συνεχίζοντας να επιτελεί τις βασικές του λειτουργίες. Ίσως η κρίση της πανδημίας φανερώσει τη σύνδεση ανάμεσα στην ανθεκτικότητα των πολιτών και της κοινωνίας με την ανθεκτικότητα του Συντάγματος.

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.