Search
Close this search box.

Νέα κυκλοφορία: Φίλιππος Κ. Σπυρόπουλος, Το δικαίωμα αντίστασης κατά το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος

Η μονογραφία του Φίλιππου Σπυρόπουλου για το δικαίωμα αντίστασης κατά το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος μπορεί να χαρακτηριστεί σήμερα ως ένα κλασικό έργο της σύγχρονης ελληνικής συνταγματικής θεωρίας.

ISBN: 978-618-85921-3-9

Σελ.: 226

Έτος κυκλοφορίας: 2022

Η μονογραφία του Φίλιππου Σπυρόπουλου για το δικαίωμα αντίστασης κατά το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος μπορεί να χαρακτηριστεί σήμερα ως ένα κλασικό έργο της σύγχρονης ελληνικής συνταγματικής θεωρίας. Πρόκειται για τη διερεύνηση των άκρων ορίων του συνταγματικού κράτους, εκείνου του σημείου όπου κρίνεται αν θα επικρατήσει η τήρηση ή η βίαιη κατάλυση του Συντάγματος, η επιβίωση ή η κατάρρευση του πολιτεύματος. Ως μελέτη μίας οριακής κατάστασης, ανατέμνει με καθαρότητα τον κανόνα που θέτει το Σύνταγμα ως έσχατο καταφύγιο για την τήρηση και την αυτοπροστασία του, άρα την ικανότητά του να αμύνεται απέναντι στους εχθρούς του.

Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, η έγχαρτη έκδοση έχει εξαντληθεί, στερώντας από τους επίδοξους αναγνώστες το πρώτο βιβλίο που πραγματεύεται συστηματικά μία από τις κορυφαίες, σε συμβολικό επίπεδο, διατάξεις του Συντάγματος. Επομένως, η επανέκδοση της μονογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή, παράλληλα με τον εμπλουτισμό της με πέντε επίμετρα των Ξ. Κοντιάδη, Χ. Παπαστυλιανού, Χ. Τσιλιώτη, Β. Χρήστου και Α. Βλαχογιάννη, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευτυχές γεγονός για την επιστήμη του συνταγματικού δικαίου, αλλά και για το ευρύτερο κοινό, καθότι το έργο αυτό είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για την κατανόηση της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματός μας, η οποία περιλαμβάνει την περίφημη ρήτρα αντίστασης.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός. Νομικά και ηθικοπολιτικά διλήμματα (live webcast)

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή εκδήλωση “Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Νομικά και ηθικοπολιτικά διλήμματα” που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Θ. & Δ. Τσάτσου και το ηλεκτρονικό περιοδικό e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, με αφορμή την έκδοση του νέου e-book της Φερενίκης Παναγοπούλου- Κουτνατζή, με τίτλο “Περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε περίοδο πανδημίας: Μια ηθικο-συνταγματική θεώρηση”.

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση (live webcast): Το Brexit μεταξύ Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτικής

Παρακολουθήστε τη βιβλιοπαρουσίαση με θέμα Το Brexit μεταξύ Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτικής, που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Σάκκουλα και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, την Τρίτη 02.02.2021, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Επίκουρου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Χαράλαμπου Τσιλιώτη, «Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (BREXIT) υπό το πρίσμα του Ενωσιακού και Βρετανικού Συνταγματικού Δικαίου».

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.