Search
Close this search box.

Νέα κυκλοφορία: e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ | Τεύχος 10, Απρίλιος – Ιούνιος 2024

Διαβάστε το δέκατο τεύχος (Απρίλιος-Ιούλιος 2024) του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Το δέκατο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ μόλις κυκλοφόρησε.

Τεύχος 10 (Απρίλιος – Ιούνιος 2024)

ISSN: 2732-9666
Σελ.: 156
Έτος κυκλοφορίας: 2024

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το πρώτο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022, συμπληρώνει σήμερα 10 τριμηνιαίες εκδόσεις. Το επετειακό λοιπόν αυτό τεύχος ανοίγει με ένα πλούσιο αφιέρωμα στα 70 χρόνια της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα κείμενα των Ι. Κλάπα, Ν. Μαριόλη, Μ. Πικραμένου, Ι. Σαρμά και Λ.-Α. Σισιλιάνου.

Στην ενότητα των Μελετών, η Φ. Παναγοπούλου αναλύει την προστασία των δεδομένων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η Κ. Τεξακαλίδου το ζήτημα της αιτιολογίας των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων.

Στη Νομολογία, ο Π. Μαντζούφας και η Δ. Χαϊκάλη σχολιάζουν τη ΣτΕ 1349/2023, για την αρμοδιότητα του ΕΣΡ ως προς την επιβολή κυρώσεων σε φορείς που παρέχουν τηλεοπτικές υπηρεσίες αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, η Κ. Καρακάση την απόφαση C-231/2022 του ΔΕΕ στο πεδίο των προσωπικών δεδομένων και ο Δ. Αντωνάτος τη ΣτΕ 2262/2023 για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Στις Βιβλιοκρισίες, ο Α. Καραμπατζός γράφει για το βιβλίο του Σπ. Βλαχόπουλου, Το «εγωιστικό γονίδιο» του δικαίου και το δίκαιο της τεχνητής νοημοσύνης – Από τον ανθρωποκεντρισμό στον οικοκεντρισμό και στους έξυπνους αλγόριθμους (Ευρασία, 2023) και οι Ε. Πρεβεδούρου-Γ. Καραβοκύρης για το βιβλίο του Β. Σκουρή, Σύνταγμα και Ηθική (Σάκκουλας, 2024).

Στο τεύχος θα βρείτε, όπως πάντα, το Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό μας χρονικό από τον Θ. Ξηρό.

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς και αναμένουμε τις συμβολές σας για το επόμενο τεύχος Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι την 1η Ιουνίου 2024.

Καλή ανάγνωση!

Η Συντακτική Επιτροπή

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Τα επαναστατικά Συντάγματα του 1821 (live webcast)

Απόψε, Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 18:30-20:00, το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, το Syntagma Watch και οι Εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Τα επαναστατικά Συντάγματα του 1821».

Περισσότερα

Η σύγκρουση Ανεξάρτητων Αρχών και πολιτικής εξουσίας: Εισήγηση στο Συνέδριο “Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές: Η συμβολή τους σε ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου”, 01-02.11.2023

Ο Ξενοφών Κοντιάδης γράφει για τη σύγκρουση Ανεξάρτητων Αρχών και πολιτικής εξουσίας.

Περισσότερα

Ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές & οι εκκρεμείς εις βάρος τους αποφάσεις (video)

Ο Κώστας Μποτόπουλος εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος “Σπαρτιάτες” από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τις διαφορές της από την αντίστοιχη απόφαση για τις εθνικές εκλογές, εξετάζοντας παράλληλα την πορεία των εκκρεμών αποφάσεων εις βάρος των βουλευτών.

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.