Νέα κυκλοφορία: e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ | Τεύχος 8 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023)

Διαβάστε το όγδοο τεύχος (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023) του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Το όγδοο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
μόλις κυκλοφόρησε.

Τεύχος 8 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023)

ISSN: 2732-9666
Σελ.: 117
Έτος κυκλοφορίας: 2023

Το όγδοο τεύχος του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ανοίγει με ένα πλούσιο αφιέρωμα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Την εισαγωγή στο θέμα από τον Ξ. Κοντιάδη ακολουθούν οι παρεμβάσεις των Α. Οικονόμου και Α. Τσεβά, με αντικείμενο τις αρμοδιότητες, την ανεξαρτησία και τις προοπτικές της Αρχής.

Στην ενότητα των Μελετών, ο Π. Μαντζούφας πραγματεύεται τον συνταγματικό λόγο στην περίοδο των κρίσεων, η Β. Χρήστου τις πολιτειακές παραστάσεις του Όθωνα πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Χ. Πέτρου τη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (νυν ΡΑΑΕΥ) και η Ε. Κουλουμπίνη τη σύζευξη εθνικής και ενωσιακής έννομης τάξης στη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Λ. Σαπλαούρας σχολιάζει την απόφαση Μάργαρη κατά Ελλάδας (ΕΔΔΑ, 20.06.2023), ενώ στις Βιβλιοπαρουσιάσεις ο Γ. Καραβοκύρης γράφει για το τελευταίο βιβλίο του Ξ. Κοντιάδη, Δώδεκα Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου (Παπαζήσης, 2023) και ο Γ. Γκότσης για το έργο των B. Custers/Ε. Fosch-Villaronga (eds), Law and Artificial Intelligence: Regulating AI and Applying AI in Legal Practice, (Information Technology and Law Series, Vol. 35). Στο τεύχος θα βρείτε, όπως πάντα, το Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό μας Χρονικό από τον Θ. Ξηρό.

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς και αναμένουμε τις συμβολές σας για το τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2023, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Η αποϊδρυματοποίηση με την απασχόληση ανηλίκων σε ξενοδοχεία – Οι προϋποθέσεις νόμιμης απασχόλησης ανηλίκου άνω των 15 ετών

Με αφορμή τη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Γιάννης Καρούζος περιγράφει το νομικό πλαίσιο για την εργασία ανηλίκων άνω των 15 ετών.

Περισσότερα

Tsatsos Foundation Forum 2022: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της ΕΕ (video)

Με συντονιστή τον Αθανάσιο Έλλις, οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημήτρης Κούρκουλας και Γιώργος Παγουλάτος συζητούν για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της ΕΕ, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περισσότερα

Η ΣτΕ Ολ. 1681/2022 και η συνταγματικότητα της απαγόρευσης των υπαίθριων συναθροίσεων τις ημέρες της επετείου του Πολυτεχνείου: Ένας ακόμα κρίκος στην αναδυόμενη «νομολογία της πανδημίας» *

Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση ΣτΕ για την απαγόρευση συναθροίσεων λόγω της πανδημίας.

Περισσότερα

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43 | Αθήνα | 10672
[+30] 210 36 23 089
info@syntagmawatch.gr

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.