Search
Close this search box.

Νέα κυκλοφορία: e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ | Τεύχος 2, Απρίλιος-Ιούνιος 2022

Διαβάστε το δεύτερο τεύχος (Απρίλιος-Ιούνιος 2022) του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ISSN: 2732-9666
Σελ.: 176
Έτος κυκλοφορίας: 2022

Το δεύτερο τεύχος φιλοξενεί μελέτες συνταγματικού, διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου από καταξιωμένους και νέους επιστήμονες. Στο συνταγματικό πεδίο, ο Ξ. Κοντιάδης συγκρίνει τις αναθεωρήσεις του 2001 και του 2019, με άξονα τον χαρακτήρα του κοινοβουλευτισμού μας, ενώ η Ε. Σαββίδη πραγματεύεται τη σχέση δημοσίων συμβάσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο διοικητικό δίκαιο, η μελέτη της Ε. Πρεβεδούρου εστιάζει στην προβληματική του ηπίου δικαίου και του δικαστικού του ελέγχου, ο Η. Κουβαράς αναλύει τα ζητήματα αποτελεσματικότητας και αντικειμενικότητας στην πραγματογνωμοσύνη του ΚΔΔ και ο Β. Τσιγαρίδας εμβαθύνει στην αοριστία των εισαγωγικών δικογράφων στην αίτηση ακύρωσης και την προσφυγή ουσίας. Στην εξέλιξη της νομολογίας του ΔΕΕ για τους όρους εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων επικεντρώνεται η ξενόγλωσση συμβολή της Ο. Γιακουμινάκη. Στην ύλη περιλαμβάνονται επίσης σχόλια σε νομολογία των δικαστηρίων, ελληνικών και ξένων, και σε αποφάσεις της ΑΠΔΠΧ, καθώς και βιβλιοκρισία για το έργο των Σ. Δεβετζή και Α. Στεργίου (επιμ.) με αντικείμενο την κοινωνική ασφάλιση στην πανδημία.

Με ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Η Συντακτική Επιτροπή

Διαβάστε και αποθηκεύστε το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Τεύχος 2, Απρίλιος-Ιούνιος 2022) εδώ.

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Νέα κυκλοφορία: Η νομική θέση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, Γιάννης Ζ. Δρόσος

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, επανεκδίδουν σε ηλεκτρονική μορφή τη διατριβή του ομότιμου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Γιάννη Δρόσου, με τίτλο «Η νομική θέση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα», σαράντα ένα χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία σε βιβλίο.

Περισσότερα

Το δημόσιο δίκαιο απέναντι στις κρίσεις (live webcast)

Απόψε, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00-20:00, το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ηλεκτρονικό περιοδικό Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Το δημόσιο δίκαιο απέναντι στις κρίσεις». Αφορμή, η κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του (Ιανουάριος-Μάρτιος 2022).

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.