Search
Close this search box.

Νέα κυκλοφορία: e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ | Τεύχος 7 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2023)

Διαβάστε το έβδομο τεύχος (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2023) του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Το έβδομο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Δημοσίου Δικαίου ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
μόλις κυκλοφόρησε.

Τεύχος 7 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2023)

ISSN: 2732-9666
Σελ.: 143
Έτος κυκλοφορίας: 2023

Το έβδομο και καλοκαιρινό τεύχος του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ κυκλοφορεί με πλούσια ύλη στο πεδίο του συνταγματικού, διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Στις Μελέτες, ο Ξ. Κοντιάδης γράφει για τη δοκιμασία και την ανθεκτικότητα του Συντάγματος και ο Κ. Χρυσόγονος για την προβληματική πραγματικότητα της προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα μας. Ο Α. Μεταξάς πραγματεύεται τη σχέση της ελληνικής δικαιοσύνης με το ευρωπαϊκό δίκαιο, η Α. Μανδάλη τον κοινωνιακό συνταγματισμό και η Σ. Σιαχάμη τα εκλογικά συστήματα και τις εκλογές στην Ελλάδα. Στα Σχόλια νομολογίας, ο Γ. Τασόπουλος αναλύει την απόφαση 8/2023 του Αρείου Πάγου και το ζήτημα της ερμηνείας του άρθρου 29 παρ. 1 Σ. ως προς την απαγόρευση συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, ο Κ. Παπανικολάου την απόφαση ΣτΕ 159/2023 για φορολογικές αξιώσεις και ο Θ. Ρέντζιος τη γνωμοδότηση 28/2023 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το φορολογικό απόρρητο. Ο Δ. Φιλίππου γράφει για την ΟλΣτΕ 464/2023 και την προστασία των πολύτεκνων οικογενειών, ενώ ο Ν. Σαββάτης για την Α2733/2022 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και την εφαρμογή του ne bis in idem στην ελληνική νομολογία.

Στην ύλη περιλαμβάνονται επίσης τρεις Βιβλιοκρισίες: Με αφορμή τη συλλογή νομολογίας, Σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (Νομική Βιβλιοθήκη 2022, επιμ. Σ. Τσεβάς, επιστημονική εποπτεία Ε. Σαρπ-Σ. Βλαχόπουλος-Λ. Κιουσοπούλου, πρόλογος Ι. Σαρμά) και μια εκδήλωση για τον Σ. Τσακυράκη, ο Γ. Δρόσος γράφει για τη νέα γενιά των Ελλήνων νομικών. Ο Χ. Κουρουνδής παρουσιάζει το βιβλίο του Δ. Χριστόπουλου Ταξίδι στο Κράτος. Κυριαρχία, δίκαιο, δικαιώματα(Πόλις 2022) και η Ε. Κουλουμπίνη τη μονογραφία της Φ. Παναγοπούλου-Κουτνατζή Τεχνητή Νοημοσύνη: O δρόμος προς έναν ψηφιακό συνταγματισμό. Μία ηθικό-συνταγματική θεώρηση (Παπαζήσης 2023). Τέλος, στο τεύχος θα βρείτε όπως πάντα το Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό μας Χρονικό από τον Θ. Ξηρό.

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς και αναμένουμε τις συμβολές σας για το επόμενο τεύχος του περιοδικού με καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου 2023 στο info@epoliteia.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube, Twitter).

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Σβήνουμε το στίγμα. Στον λόγο μας: Συνέντευξη της Δρ. Μ. Μουσμούτη

Ακούστε τι είπε η Δρ. Μ. Μουσμούτη για τις εκδόσεις του προγράμματος “Σβήνουμε το Στίγμα. Στον λόγο μας”, που προωθεί τον συμπεριληπτικό & αντιστιγματιστικό λόγο και την καταπολέμηση του στίγματος ψυχικής υγείας, στην εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου “Athens Calling” στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Περισσότερα

Συνέδριο: Δημοκρατία, Ακροδεξιά και Μεταφασισμός – 2ο τραπέζι

Μία μικρή γεύση των εισηγήσεων των ομιλητ(ρι)ών στο δεύτερο τραπέζι του Συνεδρίου “Δημοκρατία, Ακροδεξιά και Μεταφασισμός”, που συνδιοργανώνουν το ΚΕΣΔ – Ίδρυμα Θ. & Δ. Τσάτσου και η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, αύριο Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.