Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση “Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα”

Το ΚΕΣΔ - Ίδρυμα Θ. & Δ. Τσάτσου, σε συνεργασία με τη «Νόμος+Φύση», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα», την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 (18:00-20:30) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Στο φόντο των εκτεταμένων πυρκαγιών και των καταστροφικών πλημμυρών στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Εμμανουέλα Δούση (Καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ΕΚΠΑ), η Μαρία Καραμανώφ (Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ΣτΕ), ο Κώστας Καρτάλης (Καθηγητής ΕΚΠΑ), ο Γιώργος Μπάλιας (Αναπληρωτής Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και ο Σταύρος Μπένος (Πρόεδρος του Διαζώματος, πρώην Υπουργός) συζητούν για την προληπτική διαχείριση των φυσικών καταστροφών, τις προκλήσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, αλλά και τον ρόλο της διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση αυτών. Ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ & Γραμματέας ΔΣ του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, Γιάννης Τασόπουλος, θα ανοίξει την εκδήλωση με μία σύντομη εισαγωγή. Συντονίζει ο Πρόεδρος ΑΠΔΠΧ και Επ. Πρόεδρος ΣτΕ, Κώστας Μενουδάκος.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Πληροφορίες: Όλγα Κελεσίδου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103623506, εσωτ. 105
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: centre@cecl.gr

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην “Κ”: Δεν μπορεί η ΑΔΑΕ να μείνει παρατηρητής

Με αφορμή τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναδημοσιεύουμε συνέντευξη του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, η οποία δημοσιεύθηκε την Πρωτοχρονιά του 2023 στην Καθημερινή.

Περισσότερα

Παρουσίαση έρευνας κοινής γνώμης και συζήτηση: Στάσεις και αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας για το Σύνταγμα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης της πρώτης έρευνας κοινής γνώμης για το Σύνταγμα, που διοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, σε συνεργασία με το Syntagma Watch, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Περισσότερα

Κυβερνησιμότητα» των Ο.Τ.Α. και Σύνταγμα

Το νομοθετικό εγχείρημα της νέας Κυβέρνησης για την ενίσχυση της «κυβερνησιμότητας» των Ο.Τ.Α. διαθέτει, τουλάχιστον στις γενικές κατευθύνσεις της, απτή – και μάλιστα νωπή – ουσιαστική νομιμοποίηση. Η νομοθετική παρέμβαση στην ύλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν επιβεβλημένη, αν και δεν αποδείχθηκε ίσως όσο έπρεπε τολμηρή.

Περισσότερα

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43 | Αθήνα | 10672
[+30] 210 36 23 089
info@syntagmawatch.gr

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.