Μπορεί ο εργοδότης να υποχρεώσει εργαζομένους του να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό;

Έχει δικαίωμα ο εργοδότης να υποχρεώσει εργαζομένους του να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό; Αν ναι, ποιον επιβαρύνουν τα έξοδα; Ο Δικηγόρος-Εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, απαντά.

Ερώτημα Πολίτη:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, μπορεί ο εργοδότης να υποχρεώσει εργαζομένους να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό. Αν ναι, ποιον επιβαρύνουν τα έξοδα;

Απάντηση:

Καταρχήν η υποχρέωση σε υποβολή test covid μπορεί να προβλέπεται από σχετική υπουργική απόφαση, όπως στην περίπτωση των εργαζόμενων σε τηλεοπτικούς  σταθμούς, μουσικά πλατό κτλ. Ειδάλλως, ο εργοδότης μπορεί να αιτηθεί την υποβολή του εργαζόμενου σε τεστ covid, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης εργατικής νομοθεσίας που θεσπίζουν την υποχρέωση του εργοδότη στη  λήψη και εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας έναντι των εργαζομένων του. Ωστόσο, δεν μπορεί να δοθεί μία απόλυτη ή μονοσήμαντη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πάντοτε, η υποχρεωτική υποβολή του  εργαζόμενου σε τεστ covid πρέπει να σταθμίζεται και να ελέγχεται με την αρχή της αναλογικότητας, με δεδομένο ότι στην κατάφαση της υποχρεωτικότητας, πραγματοποιείται επέμβαση και περιορισμός στο δικαίωμα του ατόμου στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, αλλά και στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής του και συνακόλουθα της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως είναι τα δεδομένα υγείας. Ζητήματα, ωστόσο, εγείρονται σχετικά με την υποχρέωση ή μη του εργαζόμενου, όχι μόνο να υποβληθεί αλλά και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τεστ covid στον εργοδότη του, αλλά για αυτά θα επανέλθουμε με σχετική αρθρογραφία μας.

Γιάννης Καρούζος
Δικηγόρος-Εργατολόγος

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Τα προσωπικά δεδομένα στην εποχή του Κορωνοϊού

Στα δημοκρατικά καθεστώτα η υπεύθυνη Πολιτεία καλείται να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες και συνθήκες διαφυλάττοντας τη ζωή αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατίας, την ελευθερία. Δεν πρέπει να αποτελέσει η πανδημία την θρυαλλίδα νέων μορφών κρατικού ή/και κοινωνικού ελέγχου ή μίας γενικευμένης εισβολής στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων.

Περισσότερα

Η «παρέκκλιση» από τις διατάξεις της ΕΣΔΑ κατά το άρθρο 15: Αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη στάθμιση στη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης;

Μολονότι το άρθρο 15 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αφορά, κατά κυριολεξία, παρέκκλιση από τις δεσμεύσεις της σύμβασης και όχι θεσμοθέτηση διαδικασίας επιβολής εξαιρετικού status, μοιάζει εντούτοις, προτιμητέα η σύμπλευση με το corpus των κοινών διατάξεων και των περιορισμών που εκάστοτε συντρέχουν. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα κληθεί πιθανότατα προσεχώς να αποφανθεί επί μέτρων που λαμβάνονται αυτή την περίοδο στην προσπάθεια ανάσχεσης του επίμονου, πανδημικού κύματος.

Περισσότερα

Το ελληνικό #MeToo: Ποινικές, εργασιακές και κοινωνικές διαστάσεις (live webcast)

Απόψε, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:30-20:00, το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και το Syntagma Watch διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «Το ελληνικό #MeToo: Ποινικές, εργασιακές και κοινωνικές διαστάσεις».

Περισσότερα

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43 | Αθήνα | 10672
[+30] 210 36 23 089
info@syntagmawatch.gr

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.