Δημήτρης Τσάτσος: Ένα «υστερόγραφο» για μια δημοκρατική και ισχυρή «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία» (live webcast)

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση – στοχαστική αποτίμηση της προσωπικότητας και της πνευματικής κληρονομιάς του Καθηγητή και Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Τσάτσου, με τίτλο Δημήτρης Τσάτσος: Ένα «υστερόγραφο» για μια δημοκρατική και ισχυρή «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία».

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελληνική Ένωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης (ΕΕνΟΕ – UEF Greece), το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (ΕυρΟΔΔ) – European Public Law Organization (ΕΡLO) και το Εργαστήριο Ψηφιακής Τεχνολογίας και Τεχνικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία συζήτηση – στοχαστική αποτίμηση της προσωπικότητας και της πνευματικής κληρονομιάς του Καθηγητή και Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Τσάτσου, με τίτλο Δημήτρης Τσάτσος: Ένα «υστερόγραφο» για μια δημοκρατική και ισχυρή «Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Συμμετείχαν οι Ιωάννης Βράιλας, Πρέσβυς, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Μέλισσας Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακής Τεχνολογίας και Τεχνικών Έργων, Νίκος Παπασπύρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος του Editions Board του EPLO και Αθανάσιος Ράντος, Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η Δάφνη Γώγου, Πρόεδρος ΕΕνΟΕ – UEF Greece, ενώ τον χαιρετισμό και την εισαγωγή ο Λάμπης Κοντονής, Συντονιστής ΕΕνΟΕ – UEF Greece – Βρυξέλλες.

Παρακάτω μπορείτε το βίντεο με τις εισηγήσεις της εκδήλωσης:

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις συμπληγάδες του Συντάγματος και του Ενωσιακού Δικαίου

Εμπίπτει το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων στο πεδίο εφαρμογής του Ενωσιακού Δικαίου; Αν ναι, υπερισχύει του Συντάγματος; Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης απαντά.

Περισσότερα

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!