Close this search box.

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση “Μεταπολιτική, κρίση αντιπροσώπευσης και κομματικές εκλογές”

Το Ίδρυμα Τσάτσου - ΚΕΣΔ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ), διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Μεταπολιτική, κρίση αντιπροσώπευσης και κομματικές εκλογές", την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 (18:00-20:30) στην Αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΣΔ – Ιδρύματος Τσάτσου & Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου, Ξενοφών Κοντιάδης, θα ανοίξει την εκδήλωση με μία σύντομη εισαγωγή. Στη συνέχεια, οι Φανή Κουντούρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Ιωάννης Κωνσταντινίδης (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ΠΑΜΑΚ), Λαμπρινή Ρόρη (Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ), Γιώργος Σιακαντάρης (Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας) και Χαράλαμπος Τσιλιώτης (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, ΠΑΠΕΛ) συζητούν για τα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης αντιπροσώπευσης, αναλύουν την πολυσυζητημένη έννοια της μεταπολιτικής, αλλά και τον ρόλο των εσωκομματικών εκλογών. Συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ & Προέδρος της ΕΕΠΕ, Δημήτρης Χαραλάμπης.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Πληροφορίες: Όλγα Κελεσίδου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103623506, εσωτ. 105
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: centre@cecl.gr

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;