Σύνταγμα και Πανδημία: Μια νέα θεώρηση των δικαιωμάτων; (video-podcast)

Αναδημοσίευση
Στο 8ο βίντεο του αφιερώματος «Σύνταγμα και Πανδημία» ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), και η Αλκμήνη Φωτιάδου, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου-Δικηγόρος, συζητούν για το εάν υφίστανται αλλαγές στον τρόπο θεώρησης των δικαιωμάτων μετά τις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η κρίση της πανδημίας του Covid-19.

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Δημοκρατία των επιστημόνων;

Ποιος πρέπει να αποφασίζει για ζητήματα, όπως για τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθεί μια μεταδοτική ασθένεια; Η πολιτική εξουσία ή η ιατρική-επιστημονική κοινότητα; Ο Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, επιχειρεί να απαντήσει στο κρίσιμο αυτό ερώτημα.

Περισσότερα

Περπερίδου Ειρήνη

Μέλος Ομάδας Youth Views: Η Ειρήνη Περπερίδου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνούς, Ευρωπαϊκού και Συγκριτικού Δικαίου, Νομικής ΑΠΘ. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ και σύντομα ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Νομική ΑΠΘ.

Περισσότερα