Search
Close this search box.

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στον 21ο αιώνα (live webcast)

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στις 18:30, το ΚΕΣΔ - Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου και οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Η ΕΣΔΑ στον 21ο αιώνα".

Με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου Ι. Σαρμά/ Ξ. Κοντιάδη/ Χ. Ανθόπουλου (επιστ. δ/νση) “ΕΣΔΑ: κατ’ άρθρο ερμηνεία”, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ  συνδιοργανώνουν, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στις 18:30, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

“Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στον 21ο Αιώνα

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρροπούλου.

Εισαγωγική ομιλία:

Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Συζήτηση:

Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας
Βασίλειος Σκουρής, τ. πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος ΚΔΕΟΔ
Γιάννης Κτιστάκις, Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός των Εξωτερικών

Παρέμβαση:

Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Συμπεράσματα:

Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Την εκδήλωση συντονίζει η Δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου

Εγγραφή – Σύνδεση:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση μέχρι την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00, συμπληρώνοντας τη φόρμα που υπάρχει εδώ.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα μπορούν να συμμετάσχουν μέσω της πλατφόρμας zoom. Πριν την εκδήλωση θα λάβουν τον υπερσύνδεσμο (link) που θα πρέπει να ανοίξουν για να την παρακολουθήσουν.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση είναι δωρεάν.

Σου άρεσε το άρθρο, αλλά σου δημιούργησε νέες απορίες;

Έχεις και άλλα ερωτήματα που σε απασχολούν σε σχέση με το Σύνταγμα, τους Θεσμούς, τα δικαιώματα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα

Ο Άρειος Πάγος και το δράμα της συμμετοχής του “κόμματος Κασιδιάρη” στις εκλογές. Μία ακόμα πράξη μέχρι την τελική κάθαρση;

Ο Χάρης Τσιλιώτης απαντά για την τροπολογία απαγόρευσης εκλογικής καθόδου πολιτικών κομμάτων, τη συνταγματικότητα αλλά και τους κινδύνους της ρύθμισης.

Περισσότερα

ΕΣΔΑ άρθρο 6 §2: Τεκμήριο αθωότητας / Δεκάλεπτα Μαθήματα για το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ (34ο video-podcast)

Στο 34ο Βίντεο-Μάθημα της ειδικής εκπαιδευτικής ενότητας Δεκάλεπτα Μαθήματα για το Σύνταγμα & την ΕΣΔΑ, ο Ιωάννης Νταλαχάνης αναλύει τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση “Η ΕΣΔΑ: 70 χρόνια από την 1η κύρωσή της από την Ελλάδα (1953 -2023)”

Το ΚΕΣΔ – Ίδρυμα Θ. & Δ. Τσάτσου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συνδιοργανώνουν ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την κύρωση της ΕΣΔΑ.

Περισσότερα

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.