Search
Close this search box.

6o Σεμινάριο (Workshop) / Πανδημία και Σύνταγμα: Οικονομία και Εργασιακές Σχέσεις

Το πρόγραμμα πολιτειακής εκπαίδευσης «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» θέλοντας να ενισχύσει τη γνώση των νέων πολιτών για ακόμα περισσότερα ζητήματα που έχουν εγείρει στη δημόσια σφαίρα οι πρωτόγνωρες συνθήκες της Πανδημίας διοργανώνει το 6ο Διαδικτυακό Σεμινάριο (Workshop) την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, στις 16.30 με θέμα "Πανδημία και Σύνταγμα: Οικονομία και Εργασιακές Σχέσεις".
Η εκπαιδευτική δράση θα εστιάσει στους ευαίσθητους τομείς της εργασίας και της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα και θα αναπτυχθεί επιχειρηματολογία αναφορικά με τις επιδράσεις της πανδημίας στις εργασιακές σχέσεις καθώς και το οικονομικό Σύνταγμα στην εποχή της πανδημίας.

Με δεδομένη την ανάδυση και σταδιακή διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας, ως απότοκο της κρίσης της πανδημίας, η εκπαιδευτική δράση θα εστιάσει στους ευαίσθητους τομείς της εργασίας και της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα και θα αναπτυχθεί επιχειρηματολογία αναφορικά με  

  • Τις επιδράσεις της πανδημίας στις εργασιακές σχέσεις
  • Την οικονομία και το Σύνταγμα στην εποχή της πανδημίας 

Στο 6ο Σεμινάριο (Workshop) συμμετέχουν οι:

  • Ξενοφών Κοντιάδης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου)
  • Απόστολος Βλαχογιάννης  (Δ.Ν., Université Panthéon-Assas Paris II, Μέλος ΣΕΠ Ε.Α.Π.)
  • Παναγιώτης Βλάχος (Σύμβουλος Δημοσίων Πολιτικών, Καινοτομίας & Επικοινωνίας, συνιδρυτής Vouliwatch)
  • Αλκμήνη Φωτιάδου (Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος)

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες μέσα από το διάλογο και καίριες μελέτες περίπτωσης να εξοικειωθούν με τις προκλήσεις που θέτει το νέο τοπίο της πανδημίας και να καλλιεργήσουν δεξιότητες θεσμικής σκέψης και επιχειρηματολογίας.

Το Σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν σε νέους 22-30 ετών και περιλαμβάνει συνδυασμό βιωματικών εκπαιδευτικών τεχνικών, όπως εισηγήσεις, καταιγισμό ιδεών, ερωτήσεις-απαντήσεις, συζήτηση με εξειδικευμένους επιστήμονες, ασκήσεις παιγνιώδους χαρακτήρα με βάση την αξιοποίηση επίκαιρου οπτικοακουστικού υλικού.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συγχρηματοδότηση με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις

πρώτος τα νέα μας;

Αν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσαι άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Syntagma Watch, τότε εγγράψου στο newsletter μας!

Αυτός ο ιστότοπος για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του και προκειμένου να σας παρέχει μια προσωποποιημένη εμπειρία χρησιμοποιεί cookies. Για να ενημερωθείτε για τη χρήση των cookies και τις σχετικές ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε εδώ

JOIN THE CLUB!

It’s easy: all we need is your email & your eternal love. But we’ll settle for your email.

Subscribe

* indicates required
Email Format

Please select all the ways you would like to hear from Syntagma Watch:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.